Földi Dominik

Tech Student Partner
Szegedi Tudományegyetem

Bio: Kitartó, magabiztos és ambiciózus. Ez a három tulajdonságom, ami előre visz.
Imádom a technológiát, a tudományt, a futurisztikus dolgokat, a programozást.

A C++ volt az első programnyelv amivel komolyabban foglalkozni kezdtem, utána Java fejlesztőként dolgoztam, az MSP program viszont olyan hatással volt rám, hogy ma már C# fejlesztő vagyok.
Nem csak a tanulmányaim részeként és a munkahelyen foglalkozom programozással, mindig van néhány saját projektem is.

Erősségeim közé tartozik az emberek toborzása, motiválása, vezetése. Sokat kell még tanulnom, de már jó pár ember életét sikerült megváltoztatnom valamilyen szinten. Néhány csapatot pedig elég jó eredményekkel vezettem versenyeken, projekteken.

Nagy vágyam, hogy nagy fejlesztői konferenciákon adjak elő. Úgyhogy minden lehetőséget megragadok amellyel emberek előtt kell beszélni, hogy minél több tapasztalatot szerezzek.

Szabadidőmben sokat sportolok, kosarazom, röplabdázom, kondizom, biciklizem, úszom, futok, most pedig azt tervezem, hogy veszek egy gördeszkát. Leginkább a snowboardot szeretném kipróbálni.

Az egészséges életmód ma már természetes számomra. Nem fogyasztok cukrokat, illetve kerülöm a túlfinomított dolgokat. Fogszabályzóval nem túl kényelmes dolog a napi 6x étkezés, de megéri a szenvedést.

Emellett még szeretek sorozatokat nézni, a Game of Thrones, The Walking Dead és a Vikings a kedvenceim.
Az olvasást sem vetem meg, a fantasy a kedvencem. Nyári tervem elkezdeni a Warcraft sorozat olvasását.

Bejegyzéseim

 • MSP Summit 2016 – Egy felejthetetlen utazás

  MSP Summit 2016 – Egy felejthetetlen utazás

  A Microsoft Student Partner program a rengeteg tréning, eseményen való részvételi lehetőség és személyes fejlődés mellett még egy hatalmas lehetőséget tartogat magában. Minden évben megrendezésre kerül a Microsoft Student Partner Worldwide Summit, amelyet az Imagine Cup világdöntőjével párhuzamosan tartanak meg Seattle-ben és Redmondban. Ide a világ legtehetségesebb, legaktívabb és legmotiváltabb MSP-i kapnak meghívást.

  Read more

 • Microsoft Flow, az IFTTT trónfosztója

  Microsoft Flow, az IFTTT trónfosztója

  Manapság hatalmas mennyiségű digitális információ vesz minket körül. Szinte már lehetetlen manuálisan kiválogatni a számunkra fontos dolgokat belőle illetve menedzselni a napi teendőinket a világhálón. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha automatizálhatnánk ezeket a folyamatokat, hogy csak a valóban fontos dolgokkal kelljen foglalkoznunk, nemde? Szerencsére van megoldás, nézzük is meg, hogy milyen lehetőségeink vannak!

  Read more

 • Build 2016

  Build 2016

  „A fejlesztői konferenciákban van egy nagyon egyedi dolog, a fejlesztők már izgatottan érkeznek, új technológiákat akarnak látni, új emberekkel akarnak találkozni, akik erről beszélnek, de a legfontosabb, hogy az alapján, amit láttak és hallottak, inspirálva távoznak, ahhoz, hogy még jobb technológiákat hozzanak létre.” – hangzottak el Satya Nadella szavai a Build 2016 konferencia nyitóbeszédében.

  Read more

 • Windows 10 alkalmazásfejlesztés kezdőknek - Hello, World!

  Windows 10 alkalmazásfejlesztés kezdőknek - Hello, World!

  A sorozat első részében bemutattam, hogy miért is jó Windows 10-re fejleszteni alkalmazásokat. Most belevágunk a gyakorlati részébe, megmutatom, hogy hogyan is hozhatunk létre ilyen alkalmazásokat Visual Studio segítségével, és hogy milyen elemekből áll a projekt.

  Read more

 • Windows 10 alkalmazásfejlesztés kezdőknek - Az alapok

  Windows 10 alkalmazásfejlesztés kezdőknek - Az alapok

  2015 a Windows 10 éve volt. Aki rendelkezett a megfelelő Windows 7 vagy Windows 8.1 verzióval, az ingyen frissíthetett a legújabb operációs rendszerre. Visszakerültek a Windows 8-ból hiányolt elemek, mint pl. a Start menü, megtartva a csempés dizájnt. Kaptunk egy segédet is magunk mellé, Cortana „személyében”, aki a legjobb tudása szerint próbálja megkönnyíteni munkánkat, legfeljebb továbbadja kérésünket a Bingnek.

  Read more

 • Microsoft Stand-Up Szeged

  Microsoft Stand-Up Szeged

  Mint ahogyan az Óbudai Egyetemen, az ELTE-n és a Debreceni Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen sem maradhatott el a Student Partnerek által szervezett Microsoft Stand-Up.

  Read more

 • Conncect 2015

  Conncect 2015

  Scott Guthrie bevezetőjének jelentése kulcsfontosságú, miszerint egy Mobile-first, Cloud-first világot élünk, és soha nem volt a mostaninál jobb alkalom szoftverfejlesztőnek lenni. Manapság a világ nagy része már szoftver, és ez egyre jobban igaz lesz, ahogy haladunk előre. Rengeteg érdekesebbnél-érdekesebb munkalehetőség, globális közösség és jó fizetés vár minden fejlesztőre.

  Read more