Milyen a Microsoftnál gyakornoknak lenni? - Beszélgetés Balázzsal

Címkék: Microsoft, gyakornok, DX, internship, interjú, intern, sales

Milyen a Microsoftnál gyakornoknak lenni? - Beszélgetés Balázzsal

Hamarosan vége az egyetemnek, te pedig szeretnéd még a vége előtt elindítani a karriered. Tucatnyi lehetőség közül választhatsz. Nehéz kiválasztani a megfelelőt, hiszen ezen múlhat a jövőd.

Azért indítottuk el ezt az az interjúsorozatot, hogy bemutassuk neked a Microsoftot gyakornoki szemmel. Olyan hozzád hasonló egyetemista vagy frissen végzett diákokkal beszélgettem, akik a Microsoftot választották.

Meséltek nekem arról, hogy milyen a munka a Microsoftnál és hogyan telnek a mindennapok a cégnél gyakornokként.


Milyen a Microsoftnál gyakornoknak lenni?

Erről mesélt nekem Balázs, aki Sales Excellence Intern pozícióban van.

- Szia Balázs! Kérlek, mesélj egy kicsit magadról.
- 2016 augusztusában kezdtem meg a Microsoftos karrieremet, mint Sales Excellence Intern. Akkor utolsó félévemet töltöttem a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodási és Menedzsment alapszakán, ahol is ez a munka volt a kötelező szakmai gyakorlatom. Azóta is ebben a pozicióban dolgozom, annyi különbséggel, hogy februárig 40, azóta pedig 20 órában dolgozom itt. Ennek az az oka, hogy idő közben folytattam egyetemei tanulmányaimat, az alapszakos diplomám megszerzése után szintén a Corvinuson folytattam tanulmányaimat Vezetés és Szervezés mesterszakon.

- Hogyan lettél gyakornok a Microsoftnál?
- A Microsoftot természetesen már kisgyerek korom óta ismerem, azonban az első löketet egy Corvinusos esemény adta meg, ahol Office 365-re lehetett feliratkozni, illetve a gyakornoki hírlevélre is. Utána természetesen elolvastam az emaileket a munalehetőségekről, és ez, illetve hogy kicsit jobban beleástam magam a Microsoft jelenlegi tevékenyégeibe, meggyőzött arról, hogy szeretnék ennél a vállalatnál dolgozni. A felvételi folyamatot egy kihívásnak vettem, amely során sikerült meggyőznöm a gyakornoki program vezetőit, hogy alkalmas vagyok arra, hogy a Microsoftnál dolgozzak.

 
- Miért akartál csatlakozni hozzánk?
- Alapvetően bár nem tartom magamat különösebben indormatikai beállítottságúnak, természetesen kifejezetten érdekel a technika. Közgazdász tanulóként jó lehetőségnek tűnt, hogy egy technikai vállalatnál dolgozzak gazdasági pozicióban, így egyrészt olyan munkát végezhetek, ami (nagyjából) megfelel tanulmányaimnak, és közben foglalkozhatok technológiával is. Emellett természetesen ismertem és használtam mindig is a Microsoft legfontosabb, végfelhasználóknak szoló termékeit, és ezeket szívesebben használtam, mint a konkurens termékeket, ezért a technológiai cégek közül leginkább itt akartam dolgozni.

 
- Mivel foglalkozol nálunk? Mi a feladatod a Microsoftnál?
- Ahogy fentebb is írtam, Sales Excellence Intern vagyok, egészen pontosan a vállalat nagyvállalati szegmensében (EPG). Alapvetően operatív feladatokkal foglalkozom, legfontosabb feladatom az MSX-ben segíteni a kollégák munkáját és követni a folyamatok alakulását. Ezen kívül azonban igyekszem a kollégáknak a lehető legtöbb operatív feladatban segíteni.

 
- Mit szeretsz a legjobban a munkádban?
- Mindenekelőtt kiemelném, hogy egy elképesztően szimpatikus és összetartó csapat tagja vagyok, nagyon örülök, hogy velük dolgozhatok együtt nap mint nap. Emellett én mindig is úgy gondoltam, hogy erősségem az operatív munkavégzés, amiben azonban nyilvánvalóan fontos, hogy a feladatok valamilyen szinten változatosak legyenek. Természetesen előfordul, hogy erre nincs lehetőség, de azért kb 8 hónapos ittlétem alatt elég sok különböző feladatban tudtam megmérettetni magam.

 
- Mit mondanál azoknak, akik jelentkezni szeretnének a Microsofthoz gyakornokként?
- Szerintem akit érdekel a mai kort szinte teljesen meghatározó technika, és/vagy szeretne egy rendkívül pozitív környezetben dolgozni, annak a Microsoft kiváló hely lehet, hogy beilleszkedjen a munka világába. Én személy szerint egy pillanatig sem bántam meg, hogy annó jelentkeztem ide, mert első komoly munkahelynek sikerült egy olyan állást találnom, ami megkönnyíti a mindennapi bejárást, és ami abszolút rugalmasan kezeli a munka melletti elfoglaltságaimat (pl: egyetem) is.

Köszönöm az interjút Balázs, sok sikert a munkádhoz!


Fejlett technológiákkal szeretnél foglalkozni egy olyan munkahelyen, ahol inspiráló a munkakörnyezet és ígéretes karrierlehetőségek állnak előtted?
Te is szeretnél olyan helyen dolgoznit, ahol a gyakornoki pozíció valódi fejlődést ígér és nem a kávéfőzés lesz a feladatod hónapokig? Akkor csatlakozz a Microsofthoz!

Kövesd a Microsoft karrieroldalát a Facebookon és jelentkezz bátran a legfrisebb gyakornoki pozíciókra:

Microsoft gyakornoki pozíciók

Iratkozz fel most hírlevelünkre:

Szeretnék emailt kapni a Microsoft aktuáis gyakornoki pozícióiról

Tetszett a bejegyzés? Szeretnél többet hallani a Microsoft Student Partnerek munkájáról? Akkor kövess minket Facebookon:

Microsoft Student Partners Magyarország

Nincsenek hozzászólások

Hozzászólok