Milyen a Microsoftnál gyakornoknak lenni? - Beszélgetés Annával

Címkék: Microsoft, Gyakornok, DX, Internship, Interjú

Milyen a Microsoftnál gyakornoknak lenni? - Beszélgetés Annával

Hamarosan vége az egyetemnek, te pedig szeretnéd még a vége előtt elindítani a karriered. Tucatnyi lehetőség közül választhatsz. Nehéz kiválasztani a megfelelőt, hiszen ezen múlhat a jövőd.

Azért indítottuk el ezt az az interjúsorozatot, hogy bemutassuk neked a Microsoftot gyakornoki szemmel. Olyan hozzád hasonló egyetemista vagy frissen végzett diákokkal beszélgettem, akik a Microsoftot választották.

Meséltek nekem arról, hogy milyen a munka a Microsoftnál és hogyan telnek a mindennapok a cégnél gyakornokként.


Milyen a Microsoftnál gyakornoknak lenni?

Erről mesélt nekem Anna, aki Audience Evangelism Intern pozícióban van.


- Szia Anna! Kérlek, mesélj egy kicsit magadról.
- Jelenleg a Corvinuson tanulok marketing mesterszakon, itt végeztem el az alapképzést is. Alapvetően érdekel a marketing, de nagyon nyitott vagyok minden újra, szívesen tanulok mindig. Mindenképpen a technológia világa érdekel, ezért is jöttem a Microsofthoz. Szabadidőmben legszívesebben állandóan utaznék és búvárkodnék. 😊

- Hogyan lettél gyakornok a Microsoftnál?
- Kötelező szakmai gyakorlatot keresgéltem egy barátnőmmel az egyetem miatt, ekkor láttuk meg a Meet Microsoft eseményt Facebookon. Sajnos csak ő tudott eljönni, de mindent elmesélt és úgy megtetszett, hogy mind a ketten csak ide jelentkeztünk. Ez után következett az 5 körös kiválasztási folyamat, aminek a végén a személyes interjú során már minden álmom az volt hogy sikerüljön. (Szerencsére így is lett.)

- Miért akartál csatlakozni hozzánk?
- Vonzó gondolat volt számomra a világ egyik vezető tech cégénél dolgozni, hiszen így nap mint nap új technológiákat ismerhetünk meg. Leginkább az a gondolat motivált hogy részt vehessek a jövő alakításában, hiszen ez az amiről jelenleg a Microsoft szól.

- Mivel foglalkozol nálunk? Mi a feladatod a Microsoftnál?
- Audience Evangelism Intern vagyok a DX (Developer Experience) részlegen. A csapat túlnyomó része abszolút IT beállítottságú, ami nekem külön tetszik, hiszen teljesen más szemszögből nézünk szinte mindent. Én meetupok szervezésével és leegyeztetésével, kampányok lokalizálásával és a Microsoft Developer HU és DevPortal Facebook oldalak posztjaival foglalkozom napi szinten.

- Mit szeretsz a legjobban a munkádban?
- Elsőként mindenképpen a csapatot emelném ki, kicsit olyanok vagyunk a cégen belül is mint egy kis család. A munkámban pedig kifejezetten szeretem hogy nem unalmas papírmunkából és adminisztrációból áll. Szeretem hogy emberekkel foglalkozom az idő nagy részében, ez nekem mindig erősségem volt. A technikai tartalmak lokalizálása volt a legnagyobb kihívás az elején, hiszen bár az angollal nincs gondom, a szakmai tartalmak néha nehezek tudnak lenni. 😊

- Mit mondanál azoknak, akik jelentkezni szeretnének a Microsofthoz gyakornokként?
- Azt, hogy bízz magadban! Ez vonatkozik magára a kiválasztási folyamatra is, hiszen rengeteg jelentkezőből válogatják ki a gyakornokokat, de a későbbiekben az elvégzendő feladatokra is. Itt ugyanis már az elején is megbízhatnak komoly feladatokkal, ettől nem megijedni kell, hanem megoldani az adott szituációt. 😊



Köszönöm az interjút Anna, sok sikert a munkádhoz!


Fejlett technológiákkal szeretnél foglalkozni egy olyan munkahelyen, ahol inspiráló a munkakörnyezet és ígéretes karrierlehetőségek állnak előtted?
Te is szeretnél olyan helyen dolgozni, ahol a gyakornoki pozíció valódi fejlődést ígér és nem a kávéfőzés lesz a feladatod hónapokig? Akkor csatlakozz a Microsofthoz!

Gyere el a Meet Microsoft Day-re 2017. május 31-én:

Jelentkezz most!

Kövesd a Microsoft karrieroldalát a Facebookon és jelentkezz bátran a legfrisebb gyakornoki pozíciókra:

Microsoft gyakornoki pozíciók

Iratkozz fel most hírlevelünkre:

Szeretnék emailt kapni a Microsoft aktuáis gyakornoki pozícióiról

Tetszett a bejegyzés? Szeretnél többet hallani a Microsoft Student Partnerek munkájáról? Akkor kövess minket Facebookon:

Microsoft Student Partners Magyarország

Nincsenek hozzászólások

Hozzászólok