MSP Csapatépítő Tábor

Címkék: Microsoft, MSP, Workshop, MSP Camp

MSP Csapatépítő Tábor

Nekünk, a Student Partnerek számára nem csak az a fontos, hogy kifelé minél sikeresebben kommunikáljuk az üzeneteinket, hanem hogy egy produktív csapatot alkossunk, akik koherens módon, összhangban tudnak dolgozni, ötletleni, és megvalósítani azokat. Éppen ezért a jó közösség kiépítése szerves része a tevékenységünknek, ennek pedig a kicsúcsosodása február 12-13-án történt meg, egy kétnapos MSP csapatépítő tábor keretein belül.

A táborra Budapest belvárosában került sor, pénteken és szombaton egész napos programok szolgáltak arra, hogy minél jobban összekovácsolódjunk - de természetesen a szakmai fejlődésünket segítő programok sem maradtak el. Mint egy olyan személy, aki imád enni, különösen hálás voltam az állandó ellátásért is, hiszen nem hagytak éhen halni sem, és a programokat egy-egy nagy pizzázás, vagy kellemes ebéd szakított félbe a közeli bisztróban. Szerencsére a Student Partnerek nagy része jelen tudott lenni, így egy igazán népes, és lelkes társaság jött össze erre a hétvégére.

Day 1

Az első nap reggelén a hangulat és bizalom megalapozása jegyében sor került bemutatkozásra (ha esetleg még bárkinek ismeretlen lett volna valaki), majd bizalomjátékokra került sor. Ezek nagyon hasznosak voltak, hiszen ha bekötött szemmel kell ráhagyatkoznod egy másik emberre, önkéntelenül is meg kell növelned a bizalmad iránta. Rengeteg botladozás után végül győztes csapat is született, a nagy izgalmakat pedig egy ebéddel vezettük le. Ezután sor került az első szakmaibb jellegű programra, ami egy pár órás projektmenedzsment workshop volt, ahol néhány fős csapatokban egy-egy projekt megvalósítását és kivitelezését kellett megtervezni - például egy Hackathont vagy következő Roadshow eseményt. Ezeket az idő leteltével prezentálni kellett a többiek előtt, és ismét született győztes. A legjobb ebben a feladatban az volt, hogy olyan projekteken kellett dolgozni, amik a valóságban is tervben vannak, így mindenkit minőségi munkára sarkallt, hogy az ötletek ténylegesen is felhasználásra kerülhetnek.

A vacsorára rendeztünk egy óriási pizzázós partit, mindenki degeszre ette magát, majd esti levezetésképpen egy kvízt szerveztek nekünk. Itt a történelemtől kezve földrajzon át a Microsoftig mindenféle témakörben versengtünk, és olyan jó hangulat lett közbe, hogy alig akartuk abbahagyni, az egyetlen ami erre motivált, hogy másnap reggel még rengeteg program várt ránk.

Day 2

Így hát szombat reggel visszabattyogtunk a helyszínre, és egy prezentációs workshoppal indítottuk a napot. Ezt Kőnig Tibor tartotta, aki a Microsofton belül (sőt azon kívül is) az előadások nagymestere. Két Student Partnernek (köztük nekem is) kiadott egy témát, amit a saját megközelítésünkből prezentálni kellett, majd aztán ő is előadott ugyanebben a témában, a további időben pedig elemeztük a hasonlóságokat, a különbségeket, a kiemelkedően jó és rossz elemeket, hogy egy koherens képet kapjunk a prezentáció fontos és hatásos kivitelezési elemeiről.

Ezt a nagy ötletelgetést egy kellemes ebéddel vezettük le, majd délután elvittek minket egy szabadulószobába, ahol csapatokban kellett egy órán belül kijutni a szobákból úgy, hogy a megadott (vagy éppenséggel igen-igen eldugott) nyomokon végighaladva megtalálhattuk a szabadulásunk kulcsát. Rettenetesen izgalmas program volt, és a csapatok többsége nagyon jól teljesített.

Így ért véget a magyar MSP-k csapatépítő tábora, aminek a megszervezését ezúttal is szeretnénk megköszönni a programvezetőinknek, akik igazán kitettek magukért, mi pedig egytől-egyig nagyon jól éreztük magunkat, sokat is tanultunk, és még inkább csapattá formálódtunk. Talán túl jól is sikerült - hiszen közeledik a nyár, és a programunk vége, ami egyre szomorűbb érzésekkel tölt el, hiszen akkor szétszéled ez a remek kis társaság... Bár reméljük, hogy sokunk ezután is kapcsolatban fog maradni :)

Nincsenek hozzászólások

Hozzászólok