Gyakornokok és frissdiplomások, és a Microsoft az egyetemeken

Címkék: Microsoft, Office 365, Corvinus, Gyakornok, Frissdiplomás

Gyakornokok és frissdiplomások, és a Microsoft az egyetemeken

A Microsoft számára fontos, hogy folyamatosan tartsa a kapcsolatot az egyetemekkel, legyenek ezek általunk szervezett előadások, vagy az iskolák által szervezett események, meghívásos alapon. Ezeknek a megjelenéseknek a témái minden alkalommal kicsit változnak, lehetnek a technikai újdonságok és lehetőségek a diákok számára, vagy a cég által kínált pozíciók, programok, és versenyek.

A legutóbbi ilyen megjelenés a Corvinus egyetemen volt, egy Roadshowtól független eseményen. Április 18-19-én került megrendezésre az első Corvinus Business Festival az MKT Corvinus szervezésében, ahol 4 témában (gasztro, art, business és tech) voltak látogathatóak előadások, workshopok és kerekasztal beszélgetések, az iskola aulájában pedig a cégek standokkal és programokkal képviseltették magukat, hogy kiszolgálják a kíváncsiságát minden diáknak és érdeklődőnek, akik szerettek volna tájékozódni az üzleti élet legújabb trendjei és lehetőségei között.

A rendezvényen jelen volt a Microsoft is, egy impozáns standdal várva az érdeklődő diákokat. Xboxok biztosították a kikapcsolódási lehetőséget, nagyképernyős tévén próbálhatták ki az arra járók a Continuum nyújtotta lenyűgöző élményeket (természetesen a legújabb Lumia 950 telefonok társaságában), a hostess lányok pedig a számos csúcskategóriás tablet és laptop segítségével ismertették az érdeklődőkkel a Microsoft által kínált gyakornoki és frissdiplomás lehetőségeket.

Ilyenek ugyanis szép számmal akadnak a Microsoftnál, méghozzá meglehetősen impozáns programok állnak rendelkezésre. A cég számára fontos volt, hogy a Student Partner program lehetősége mellett azoknak is biztosítsanak helyet, akik az egyetem mellett szeretnének releváns munkatapasztalatot szerezni, vagy az iskolából kikerülve egy nagy presztízsű cégnél szeretnék kamatoztatni az évek alatt megszerzett kiemelkedő tudásukat. Ezen felül azt se felejtsük el, hogy a technológia a legdinamikusabban fejlődő iparág, így szükség van a naprakész tudással rendelkező, számítástechnikában, vagy a legfrissebb marketingtrendekben jártas fiatalokra. De hogy mik is ezek a lehetőségek?

Gyakornoki program

A gyakornoki program időtartama 6 hónap, évente kétszer indul, júliusban és szeptemberben. Egyszerre 5-8 fiatal kerül be, értékesítési, marketing, értékesítést támogató és technikai konzulens munkakörbe. Rugalmasan 20-30 vagy akár 40 órában is dolgozhatnak a diákok, az órarendjükhöz és a feladatok mennyiségéhez igazítva. Az általános munkaköri feladatvégzést kiegészítve a program kínál mentorálási lehetőségeket tapasztalt kollégák mellett, workshopokat a gyakornokok igényeire szabva, valamint egy átfogó esettanulmány kidolgozásának lehetőségét, belső konzulenssel, valamint több üzletág körbejárásával, aminek segítségével a gyakornokok sokkal átfogóbb és sokrétűbb ismeretet szerezhetnek, amely túlnyúlik a munkakörükön.

A programba olyan Bsc és Msc hallgatókat várnak, akik a diploma előtt 0,5-1 évvel állnak, gazdasági vagy informatikus területen, magyar anyanyelvűek, és legalább társalgási szinten beszélnek angolul. Ezen kívül évente körülbelül 3-4 lehetőség van nyitott gyakornoki pozíciók megszerzésére, főleg pénzügyi és marketing területen. Ezek nem képezik a program részeit, de ugyanolyan versenyképest fizetést nyújtanak, és általában hosszabb távra szólnak (1-2 év).

MACH – Frissdiplomás program

A MACH (Microsoft Academy for College Hires) egy két éves tehetségmenedzsment program kiemelkedően eredményes fiatalok számára. Csak maga a program tart 2 évig, a frissdiplomások határozatlan idejű szerződésben fognak kötni a Microsofttal, így természetesen ez nem jelenti azt, hogy a két év elteltével nem tartanak igényt a résztvevőkre.

Ez a program februárban és szeptemberben indul, összesen 6-7 fiatal szokott bekerülni, értékesítési, marketing és technikai konzulens területekre (az utóbbira mérnökinformatikus, műszaki menedzser, gazdaságinformatikus szakiránnyal lehet bekerülni), és mindenkinek meghatározott munkaköre lesz, nem rotációs program. A lehetőség attól különleges, hogy a résztvevők lehetőséget kapnak mentorálásra a tapasztalt kollégáktól és a vezetők is kiemelt figyelmet fordítanak rájuk, ezen kívül rengeteg külföldi konferencián vehetnek részt (az első nyáron pl. az USA-ban), ezen felül pedig kiemelkedően magas kezdő fizetéssel jár.

A programba BSc és MSc diplomával rendelkezőket várnak, gazdasági vagy mérnöki végzettséggel, akiknek a diploma nem korábbi, mint 1 év (1-2 hónapos eltérés még beleférhet diplomaidőszak függvényében, de erről érdeklődj a [email protected] e-mail címen). Emellett rendelkezni kell legalább 1-2 év releváns gyakornoki/junior munkatapasztalattal, és plusz az egyemeti tanulmányok melletti extra tevékenység is (pl. TDK verseny, diákszövetség tagság, stb.) Az angolt folyékonyan kell tudni kommunikálni, mivel napi szinten kell használni, magyart pedig anyanyelvi szinten.

Ha bármely lehetőség felkeltette az érdeklődésed, és további információt szeretnél, keresd fel a https://careers.microsoft.com/students#programs oldalt, vagy írj nekünk, hogy segíthessünk!

Nincsenek hozzászólások

Hozzászólok