Milyen a Microsoftnál gyakornoknak lenni? - Beszélgetés Márkkal

Címkék: Microsoft, gyakornok, DX, internship, interjú, intern

Milyen a Microsoftnál gyakornoknak lenni? - Beszélgetés Márkkal

Hamarosan vége az egyetemnek, te pedig szeretnéd még a vége előtt elindítani a karriered. Tucatnyi lehetőség közül választhatsz. Nehéz kiválasztani a megfelelőt, hiszen ezen múlhat a jövőd.

Azért indítottuk el ezt az az interjúsorozatot, hogy bemutassuk neked a Microsoftot gyakornoki szemmel. Olyan hozzád hasonló egyetemista vagy frissen végzett diákokkal beszélgettem, akik a Microsoftot választották.

Meséltek nekem arról, hogy milyen a munka a Microsoftnál és hogyan telnek a mindennapok a cégnél gyakornokként.


Milyen a Microsoftnál gyakornoknak lenni?

Erről mesélt nekem Szabó Márk, aki Audience Evangelism / Technical Evangelism Intern pozícióban van.


- Szia Márk! Kérlek, mesélj egy kicsit magadról.
- Szia Attila! Mit érdemes tudni rólam? 19 éves vagyok, a Microsoftnál félig, mint Audience Evangelism, félig pedig mint Technical Evangelist Intern dolgozom.
Előbbi még csak-csak érthető, de mit is jelent az, hogy Technical Evangelist?

Mi vagyunk azok, akik az új technológiákat (nem egyszer a jövő technológiáit) a köztudatba építjük. Talán mi képviseljük a legjobban a Microsoft küldetését: Hozzásegíteni minden embert és szervezetet a világon ahhoz, hogy többre legyen képes.

- Hogyan lettél gyakornok a Microsoftnál?
- Gimnazista diák voltam – olyan igazi geek. Imádtam a technológiával foglalkozni, másokat tanítani. Egyik este belebotlottam egy hirdetésbe egy weboldalon, miszerint a Microsoft új tagokat keres a Student Partner programjába. Belegondoltam, hogy ide bizony csak zseniket vehetnek fel és hogy én mi is vagyok a Microsofthoz képest… De gondoltam egyszer élünk, kitöltöttem a kérdőívet, nekiálltam CV-t és motivációs levelet írni, majd pedig leadtam a jelentkezésemet. Ezután egy telefonos interjú és egy utolsó körös csoportos interjú várt rám az (azóta megszűnt) Trafiq bárban. Hogy, hogy nem, de bekerültem a csapatba. Lévén, hogy végzős gimnazista voltam, tele voltam szabadidővel és eszméletlenül örültem, hogy valami olyat csinálhatok, aminek értelme, impact-je is van. Csomó tréningen vettem részt, tanultam jobbnál jobb dolgokat; körbejártam az országot motivációs előadásokat tartva, egy szó mint száz: szuperül éreztem magam. Eltelt az év, és szomorúan fogadtam a hírt, hogy a korábbi vezetünk, Dániel Zsófi régiós pozíciót kapott és távozik a Microsoft Student Partner program éléről Magyarországon. Én közben elkezdtem az egyetemet, amikoris egyik délután megkeresett a mostani főnököm, hogy Márk, lenne egy gyakornoki pozíció számodra. Igen, ahogy kitalálhattad már, elfogadtam, így csatlakoztam azon Microsoft dolgozók szűk körébe akik egyetlen interjú nélkül kerültek be a Microsofthoz. Jó persze ez nem száz százalékban igaz, mert az én interjúm egy teljes év munkája volt… 😊

 
- Miért akartál csatlakozni hozzánk?
- Mindig is álmom volt egy ekkora vállalatnál dolgozni. De inkább csak ilyen plátói. Sosem mertem volna elképzelni, hogy a közeljövőben én itt fogok dolgozni. (Ha valaki 5 perccel azelőtt kérdez meg, mielőtt megkerestek az ajánlattal, akkor is azt mondtam volna, hogy nem hiszem, hogy egyhamar itt fogok dolgozni.) 


- Mivel foglalkozol nálunk? Mi a feladatod a Microsoftnál?
- Mint ahogy az már kiderült korábban, az elsődleges feladatom a nemzetközi Microsoft Student Partner Program lokális vezetése. Ezek közé tartozik a 40 magyar MSP vezetése, értékelése, tréningek szervezése, újak felvétele, illetve az összes többi operatív feladat. Ezenkívül az Academic feladatokért vagyok felelős a csapatunkban, így tehát az Imagine Cup National Finals, vagy például a Microsoft Imagine Learn to Win Contest diák felesztői verseny megszervezése, menedzselése. Mindemellett azon két magyar Microsoft alkalmazott egyike vagyok, aki kezelheti a HoloLens-t, azon technológiát, ami 5-10 éven belül le fogja váltani az okostelefonokat.


- Mit szeretsz a legjobban a munkádban?
- Két dolgot emelnék ki: Egyrészt, hogy olyan emberek vesznek körül, akikhez hasonlót nagyon nehéz találni a piacon, illetve. hogy olyan eszközöket használhatok, olyan dolgokkal foglalkozhatok, amelyek alapjaiban fogják megváltoztatni a világunkat a közeljövőben. Másrészt pedig, hogy emberszámba vesznek, és nem gyakornokként kezelnek minket, hanem mint munkatársakat. Mi nem a kávét főzzük, hanem a jövőt építjük!


- Mit mondanál azoknak, akik jelentkezni szeretnének csatlakozni a Microsofthoz gyakornokként?
- Merjenek nagyot álmodni! Vegyék példaként maguk el Elon Musk-ot, vagy Bill Gates-t, aki azt mondta, hogy minden házban minden asztalon legyen számítógép – még akkor, amikor a számítógépek akkorák voltak mint egy asztal! A jövő nagy dolgai azzal kezdődnek, hogy valaki megálmodja őket és az a valaki nem fél hinni benne és megvalósítani azt. A jövő itt kezdődik, most – ne maradjatok ki belőle! 😊

Köszönöm az interjút Márk, sok sikert a munkádhoz!


Fejlett technológiákkal szeretnél foglalkozni egy olyan munkahelyen, ahol inspiráló a munkakörnyezet és ígéretes karrierlehetőségek állnak előtted?

Te is szeretnél olyan helyen dolgoznit, ahol a gyakornoki pozíció valódi fejlődést ígér és nem a kávéfőzés lesz a feladatod hónapokig? Akkor csatlakozz a Microsofthoz!

Kövesd a Microsoft karrieroldalát a Facebookon és jelentkezz bátran a legfrisebb gyakornoki pozíciókra:

Microsoft gyakornoki pozíciók

Iratkozz fel most hírlevelünkre:

Szeretnék emailt kapni a Microsoft aktuáis gyakornoki pozícióiról

Tetszett a bejegyzés? Szeretnél többet hallani a Microsoft Student Partnerek munkájáról? Akkor kövess minket Facebookon:

Microsoft Student Partners Magyarország



The information herein is for informational purposes only and represents the my own current view as of the date of this interview.  Because Microsoft must respond to changing market conditions, it should not be interpreted to be a commitment on the part of Microsoft, and Microsoft cannot guarantee the accuracy of any information provided after the date of this interview.  MICROSOFT MAKES NO WARRANTIES, EXPRESS, IMPLIED OR STATUTORY, AS TO THE INFORMATION IN THIS INTERVIEW.

Nincsenek hozzászólások

Hozzászólok